Omgeving

Roosdaal wordt ook wel de poort van het Pajottenland genoemd, een zachtglooiend landschap in Vlaams- Brabant, op amper 20 km ten zuidwesten van Brussel. Roosdaal is rijk aan prachtig natuurschoon en waardevol erfgoed.


Dit alles kan je op verschillende manieren ontdekken:

  • Wandelen: langs voetwegen ontdek je de mooiste plekjes, er zijn een aantal wandelingen die deel uitmaken van het regionale wandelnetwerk Dender- Lombeek. Er is ook het wandelnetwerk met het handige knooppuntensysteem.  Wandelkaarten bij ons te koop.
  • Fietsen: dicht bij knooppunt 4 en 5 van het fietsknooppuntennetwerk en daarnaast zijn er nog verschillende bewegwijzerde fietsroutes...  Fietskaarten bij ons te koop.
  • Electrische fietsen: kunnen gehuurd worden bij Bike Reloaded (mét of zonder route)
  •  Mountainbike: Het mountainbikeparcours “de schakel” zorgt voor 43 km fietsplezier langs rustige paadjes en door de mooiste stukjes natuur.
  • Scooterverhuur in het Pajottenland en de Zennevallei. Het hele jaar staan er bij ons ter plaatse 12 scooters ter uwer beschikking.  Meer info op www.scootertours.be  Zie ook onze arrangementen  op  de pagina "Prijzen"


  • Boottochten op de Dender: van juni tot augustus.
  • “koetshuisroute”: toeristische route voor paardenspannen, in totaal 16 km lang...
  • Huifkartochten vanuit Pamel

 

Verder kan je terecht in het Sportcentrum Belleheide voor tennis, squash, bowling en indoor kinderspeeltuin. De kinderen kunnen zich ook uitleven in het Speelbos op Ledeberg. Joggen kan je op de verschillende Finse pistes  en in het centrum van Pamel is er ook een fitometer.

In het centrum van Pamel kan je terecht voor boodschappen en  bankverrichtingen.

Gastronomie: Er zijn verschillende restaurants, tavernes, meeneemzaken en cafés naar ieders maat. De volledige lijst vindt u op www.roosdaal.be. Als aanrader  in een mooi landelijk kader :  Brasserie De Specht in Iddergem, De Heeren van Liedekercke, In de voet van Keizer Karel, De Cam,  Pajot Begot,...


  • Uniek: bij de herberg "In de verzekering tegen de Grote Dorst", traditioneel Pajots lambikbierencafé in Eizeringen open op zondag van 10-20u. 


Voor alle verdere toeristische informatie kunt u ook terecht op deze site alsook op de toeristische dienst in het GC Het Koetshuis; toerisme@roosdaal.be. Bezienswaardigheden in het Pajottenland: De molen van Kapitein Zeppos in O-L-V-Lombeek,  het Kasteel van Gaasbeek, volksmuziekinstrumentenmuseum  en geuzestekerij in de Cam in Gooik, Koetshuis in Strijtem, de Kesterheide, de rozentuin Coloma in Sint-Pieters-Leeuw met 3000 rozenvariëteiten, Beverse kaasmakerij, Kinderboerderij 't Neerhof in Dilbeek......

Er zijn 15 kastelen in het Pajottenland, mooie kerken,musea, watermolens en de bekende brouwerijen van De Troch, Boon, Lindemans, Timmermans, Girardin , Oud Beersel en 3 fonteinen.

Zie ook www.pajottenland.be


Uitstappen: Brussel (20 km), Ninove, Halle (20km )(www.hallerbos.be), Geraardsbergen (25km)(de Muur), Aalst(15km)(carnaval)Omgeving